Spørgsmål og svar

Er det læger, der har udviklet Femarelle?
Ja, Femarelle er udviklet af nogle af verdens førende eksperter inden for kvinders helbred.
Hvad er der i Femarelle, og hvordan virker det?
Det primære aktive stof er det patenterede DT56a, der udvindes ved hjælp af fermentering og behandling af en særlig sojabønne. Sammen med knuste hørfrø og bl.a. D-, B6- og B2-vitaminer stimulerer det organismens østrogenreceptorer på samme måde som hormoner, men UDEN at kroppen bliver tilført hormoner – dermed undgår du kendte risici som blodpropper, fortykket væv og brystkræft.
Hvis klimakteriet er en naturlig ting, hvorfor så lindre det?
Det er rigtigt, at klimakteriet er noget, alle kvinder skal gennemgå, men derfor er der – i vores øjne – ingen grund til at finde sig i dårligdom og ringe livskvalitet. Vi mennesker lever længere og er som ældre mere aktive – derfor er der brug for lindring, så vi kan fortsætte med at leve livet fuldt ud.
Hvornår skal jeg begynde på Femarelle?
Du kan begynde at tage Femarelle, når de første symptomer på klimakteriet viser sig. Femarelle Rejuvenate er udviklet til de første symptomer, mens Femarelle Recharge er målrettet de kvinder, der er i klimakteriet. Femarelle Unstoppable er til kvinder, som har passeret klimakteriet, men som gerne vil leve et aktivt liv og bevare en sund knoglestruktur samt undgå tørre slimhinder.
Hvordan ved jeg, at jeg nærmer mig klimakteriet?
Det kan være små forandringer, som du måske ikke i første omgang genkender som klimakterielle symptomer, såsom humørsvingninger, øget træthed og ændret sexlyst. Første senere vil du opleve de mere kendte symptomer som hedeture og nattesved. Men allerede i forklimakteriet vil blodprøver kunne afsløre, om du er på vej ind i klimakteriet. Det kan du tale med din læge om.
Hvordan ved jeg, om jeg er i klimakteriet?
Du er i klimakteriet, når du ikke har haft menstruation i 12 måneder.
Hvor længe kan jeg tage Femarelle?
Da der ikke er nogen kendte bivirkninger ved Femarelle, kan du tage Femarelle både før, under og efter dit klimakterie.
Hvor ofte skal jeg tage Femarelle?
En kapsel morgen og aften.
Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer at tage en kapsel?
Du tager kapslen, når du opdager det.
Er der bivirkninger ved Femarelle?
Nej, men hvis du tager medicin, bør du altid tale med din læge, inden du begynder på Femarelle. Da hormonbehandling og Femarelle har samme effekt, skal du ikke kombinere disse to. Man kan dog kombinere Femarelle med lokal hormonbehandling.
Hvilken Femarelle skal jeg tage?
Du skal tage den Femarelle, der passer med de kendetegn, du oplever. Så selv om Femarelle hedder +40, +50 og +60 år, kan det sagtens være, du har andre kendetegn end dem, der lige er angivet for din alder. Du bør derfor altid vælge Femarelle efter de kendetegn du har.
Hvor hurtigt mærkes effekten af Femarelle?
De fleste kvinder, der anvender Femarelle, mærker en effekt ganske hurtigt. Et studie har vist, at mere end tre ud af fire kvinder, mærker en effekt inden for de første fire uger.
Femarelle indeholder hørfrø – er der ikke noget med, at de kan være giftige?
Hørfrø indeholder – ligesom eksempelvis solsikkekerner – cadmium, der kan være giftig, hvis der ophober sig store mængder i kroppen. Femarelle indeholder hørfrøekstrakt – 100 mg i Femarelle Rejuvenate og 216 mg i Femarelle Recharge. Produktionen af Femarelle sker efter lægemiddelstandarder som inkluderer en behandling og opvarmning af hørfrøet, som gør, at der ikke er nogen helbredsmæssig risiko i det færdige Femarelleprodukt.
Hvad betyder SERM?
SERM står for Selective Estrogen Receptor Modulator. Det betyder, at Femarelle ikke har en påvirkning på brystvævet og på livmoderen. Det betyder at kvinder der ikke må få eller ikke ønsker hormoner kan anvende Femarelle.
Hvordan skifter jeg til Femarelle hvis jeg tager østrogentabletter eller behandler lokal med østrogen?
Hvis man indtager østrogen i tabletform anbefales det at holde en pause i to uger inden man starter med Femarelle. Ved lokal behandling med østrogen behøver man ikke holde pause.
Kan jeg bruge Femarelle hvis jeg har Endometriose?
Der er ikke noget problem for kvinder med endometriose at tage Femarelle, da Femarelle ikke påvirker livmoderen og ikke vil forårsage proliferation af celler.

Tages der Provera er svaret mere kompliceret. I overgangsalderen tager nogle kvinder Provera sammen med HT for at reducere risikoen for kræft i livmoderen. – Hvis man tager HT og det af en eller anden grund ikke virker, så vil Femarelle sandsynligvis heller ikke virke på dem.
– Hvis de vil tage Femarelle i stedet for HT med Provera (som er et progesteron), er der ikke behov for at tilføje progesteron ved behandling af Femarelle.
– Hvis man tager det pga unormal blødning, så kan man tage det sammen.

Kan jeg anvende Femarelle hvis jeg har allergi overfor jordnødder?
Nej, hvis du er allergisk over for jordnødder, kan du ikke anvende Femarelle.
Kan jeg anvende Femarelle hvis jeg har allergi overfor soja?
Her anbefaler vi ikke at anvende Femarelle. Hvis man alligevel ønsker at prøve, anbefales det langsomt at optrappe dosis for at se en evt. reaktion.
Kan man anvende Femarelle Unstoppable sammen med en Multivitamin tablet?
Ja, det kan man. Man skal ikke være urolig for at få for lidt D-vitamin. EFSA anbefaler 20 µg dagligt til voksne +60 år. Femarelle Unstoppable indeholder 20 µg.
Hvad med planteøstrogener og Femarelle?
Soja indeholder normalt isoflavoner, som er et planteøstrogen. Men den behandling og fermentering som den specifikke sojabønne i Femarelle har gennemgået gør, at der ikke findes isoflavoner i Femarelle.
I hørfrø findes normalt lignaner som også er et planteøstrogen. Femarelle indeholder hørfrøekstrakt og dermed ikke planteøstrogen.
Kan vegetarer/veganere anvende Femarelle?
Ja, det kan de godt. Selve kapslen er lavet af gelatine men kan skilles ad og man kan så drysse indholdet på yoghurt, skyr eller andre morgenmadsprodukter.
Kan muslimer anvende Femarelle?
Ja, det kan de godt. Kapslen er lavet af gelatine men fra halalslagede dyr.

Hovedingrediensen i Femarelle® er det veldokumenterede og patenterede DT56a (udvundet af fermenteret soja). Femarelle® er udviklet og testet gennem 16 år af førende eksperter inden for kvinders sundhed.

Kosttilskud skal ikke anvendes som et alternativ til en varieret kost og en sund livsstil.


Videnskabelig dokumentationHer kan du købe Femarelle


Fysiske butikker
Matas
Apoteker
Ø-Helse
NAVA Helsekost
Det Blå Hus – Klinik og Helsekost
Spiren Helsekost
Clinik Solsikken

Webshops
apotekeren.dk
webapoteket.dk
med24.dk
matas.dk
apopro.dk
naturoghelse.dk