Om klimakteriet

Klimakteriet er en naturlig tilstand, men nogle kvinder oplever besvær før, under og efter denne periode i livet. Besværet kan variere fra kvinde til kvinde, men opleves ofte som en generel følelse af nedsat livskvalitet.

Når du nærmer dig klimakteriet findes der færre æg i æggestokkene, og derfor sker ægløsningen sjældnere. Østrogenniveauet falder langsomt fra dette tidspunkt. Det kan ofte være svært at registrere, at de små ændringer, du oplever, kan være relateret til det faldende østrogenniveau i kroppen. Små forandringer såsom humørsvingninger, øget træthed og ændret sexlyst kan opleves. Senere går det over til mere genkendelige og typiske tegn som hedeture og nattesved.

Når du har passeret klimakteriet aftager hedeture og humørsvingninger ofte med tiden. Men det lave østrogenniveau kan i stedet lede til, at slimhinden i skeden bliver tyndere og mere tør, hvilket kan bidrage til en øget følsomhed overfor infektioner i underlivet og urinvejene. Selv knoglestrukturen påvirkes også af det lave østrogenniveau.


Femarelle er et hormonfrit alternativ til kvinder som nærmer sig, befinder sig i eller har passeret klimakteriet. Hovedingrediensen i Femarelle® er det veldokumenterede og patenterede DT56a (udvundet af fermenteret soja).
Femarelle® er udviklet og testet gennem 16 år af førende eksperter inden for kvinders sundhed.
Kosttilskud skal ikke anvendes som et alternativ til en varieret kost og en sund livsstil.


Videnskabelig dokumentationHer kan du købe Femarelle


Fysiske butikker
Matas
Apoteker
Ø-Helse
NAVA Helsekost
Det Blå Hus – Klinik og Helsekost
Spiren Helsekost
Clinik Solsikken

Webshops
apotekeren.dk
webapoteket.dk
med24.dk
matas.dk
apopro.dk
naturoghelse.dk